Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nektarynki umyć, pokroić w ćwiartki.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałki.
Agrest porządnie umyć.
Owoce umieścić w garnku. Zalać ok. 500 ml wody, dodać cukier.
Całość gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut.
Pod koniec gotowania dodać zaparzoną zieloną herbatę.
Kompot podawać schłodzony.